اولين نشست تخصصي مابين كنسرسيوم ايراني و كرهاي پس از امضاء توافقنامه به منظور توسعه دانش فني ايزو كانتينرهاي ميني ال ان جي در روزهاي شنبه و يكشنبه 21 و 22 مردادماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
دكتر سعيد پاك سرشت، مدير پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران با بيان اينكه توسعه دانش فني ايزو كانتينرهاي ميني ال ان جي در دستور كار شركت ملي گاز ايران قرار گرفته است گفت،: براي تحقق اين هدف از مشاركت شركتهاي ايراني و كرهاي در قالب دو كنسرسيوم استفاده شده است كه كنسرسيوم ايراني شامل شركت ملي گاز ايران ، پژوهشگاه صنعت نفت و انستيتو ال ان جي و ديگر سازندگان بوده و طرف كرهاي يك مجموعهاي از شركتهاي فني و مهندسي و سازندگان تجهيزات هستند كه با هدف توسعه فناوري به صورت مشترك با يكديگر فعاليت ميكنند.
وي در همين راستا تصريح كرد: در اين توافقنامه هر كدام از طرفين قرارداد ، هزينههاي بخش خود را متقبل شدهاند و طبق اين توافق، فناوريهاي مورد نياز توسعه يافته و تجهيزات مورد نياز نيز ساخته مي شود. ساخت بخشي از اين تجهيزات در كشوركره و بخشي ديگر در داخل ايران انجام خواهد شد و پس از اتمام مراحل، نتايج به صورت تلفيق شده مورد تحليل و بررسي قرار خواهد گرفت.
مدير پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران با تاكيد بر اينكه طرفين يك همكاري بلند مدت را در زمينه تبادل دانش و كارشناس در برنامه خود قرار دادهاند ، افزود: دستاوردهاي حاصل از فعاليتهاي كنسرسيومهاي ايراني و كرهاي در نهايت منجر به انتخاب فناوري مناسب و ساخت تجهيزات خواهد شد و اين خدمات در طول 4 سال برنامهريزي شده است.
پاك سرشت همكاري دو جانبه ايران و كره را در زمينه ميني ال ان جي را فرصت مناسبي براي هر دو طرف دانست و گفت: اين فعاليتها از امسال آغاز خواهد شد و در ابتدا مراحل طراحي مفهومي، پايه و جزيي در دستور كار قرار گرفته است و بعد از آن مراحل ساخت تجهيزات و تست آن دنبال خواهد شد.
اين مقام مسئول افزود: اين واحد از آنجايي كه به صورت ايزو كانتينر طراحي ميشود قابليت حمل و جابهجايي خواهد داشت و در مكانهاي مختلف قابليت بهرهبرداري داشته و از اين رو رسيدن به اين فناوري افقهاي بازاري مناسبي را فراهم ميكند.
وي با تاكيد بر اينكه فناوري ال ان جي در قالب ايزو كانتينر ، يك تكنولوژي جديد محسوب ميشود، اظهار كرد: هم اكنون كاربردهاي مختلفي بر روي ال ان جي توسعه داده شده است كه يكي از مهمترين آنها استفاده از ال ان جي به عنوان سوخت خودروهاي سنگين و كشتي ها ميباشد؛ و از آنجايي كه دنيا به سمت سوختهاي پاك حركت ميكند ما نيز تلاش ميكنيم در اين مسير قدم برداريم.
پاك سرشت در همين راستا تصريح كرد: در حال حاضر، فناوريهاي استفاده از اين نوع سوختها در خودروهاي سنگين ، كشتيها و ترنها توسعه داده ميشود و كاربرد آنها در آينده نيز بيشتر خواهد شد.
وي در خاتمه به مقررات وضع شده توسط IMO به عنوان يك سازمان بينالمللي در زمينه كشتي راني نيز اشاره كرد و گفت: اين سازمان قانون و مقرراتي را مصوب كرده است كه از سال 2020 سوخت كشتيها ميبايست از حداقل آلايندگي برخوردار باشند از اين رو بسياري از شركتها استفاده از سوختهاي پاك نظير ال ان جي را در دستور كار خود قرار دادهاند.